top of page

Zondagsprogramma

ELKE ZONDAG BEGINT HET PROGRAMMA EEN HALF UUR EERDER.

Opgelet! We gaan de tijd van het schema een half uur terugdraaien, vanwege de winter en het vroeger donker worden en beginnen dus een half uur vroeger, om 14u30.

Tempelprogramma's worden elke zondag gehouden van 14u30 tot 18u00, gevolgd door een gratis vegetarische maaltijd genaamd Prasadam. Doe elk weekend met ons mee voor een meeslepende spirituele ervaring.

 

14u30 - Bhajan, devotionele muziek, mantra meditatie
15u00 - Lezing
16u15 - Eredienst: Arati, Kirtan & Bhaja
n (Devotionele zang/muziek)
17u00 - Vegetarische maaltijd (Prasadam)
18u00  - Einde van het programma

Op zondag is de tempel open voor bezoek vanaf 12u00.
Voor informatie contacteer ons van maandag tot zaterdag 10u30 
- 17u00: GSM +32 (0)494 795 718

Screen Shot 2023-11-10 at 12.31.14 PM.png
Sadhu with Prayer Beads

Mantra Meditatie

Srila Prabhupada legde uit - "Deze transcendentale geluidstrilling door het zingen van Hare Krishna Hare Hare, Hare Rama Hare Rama Hare Hare is de sublieme methode om ons Krishna-bewustzijn te doen herleven. Als levende spirituele zielen zijn we allemaal Krishna-bewuste entiteiten, maar door onze associatie met materie voor een lange tijd, is ons bewustzijn nu vervuild door de materiële sfeer. In deze vervuilde kijk op het leven proberen we allemaal de rijkdommen van de materiële natuur te exploiteren, maar eigenlijk raken we steeds meer verstrikt in de complexiteit ervan. Deze illusie is ook Maya, onze harde strijd om het bestaan door te winnen van de strikte wetten van de materiële natuur. Deze illusoire strijd tegen de materiële natuur kan onmiddellijk gestopt worden door de heropleving van ons Krishna-bewustzijn."

reading-bg_edited.jpg

Lezing

In alle ISKCON tempels worden standaard shloka's gelezen uit de Bhagavad Gita en Srimad Bhagavatam. Srila Prabhupada had voortdurend benadrukt dat lezen deel moest uitmaken van onze dagelijkse routine "om de geest in balans te houden". Dat is yogische perfectie. De geest in balans houden, hoe kun je dat doen als je op materieel gebied je geest niet in balans kunt houden. Dat is niet mogelijk. Neem bijvoorbeeld deze Bhagavad-gītā. Als je het vier keer per dag leest, zul je niet moe worden. Maar neem een ander boek, na een uur lezen zul je moe worden." (Lezing over BG 6.16-24 -- Los Angeles, 17 februari 1969:)

Srila-Prabhupada-offering-ghee-lamp-to-Radha-Gokluananda_edited.jpg

Aanbiddingsdienst

"De Heer gaat onze alledaagse zintuigen te boven. Hij kan niet gezien worden met onze huidige ogen, noch kan Hij gehoord worden met onze huidige oren. Voor zover we in dienst van de Heer zijn getreden of voor zover ons leven vrij van zonde is, kunnen we de Heer waarnemen. Maar zelfs als we niet vrij zijn van zonde, is de Heer zo vriendelijk om ons de gelegenheid te geven Hem te zien in Zijn arca-murtis in de tempel. De Heer is almachtig en daarom is Hij in staat om onze dienst te aanvaarden door Zijn arca-murtis te tonen. Daarom moet niemand dwaas denken dat de arca in de tempel een afgod is. Zo'n arca-murti is geen afgod maar de Heer zelf, en in de mate dat iemand bevrijd is van zonden, is hij in staat om de betekenis van de arca-murti te kennen. De begeleiding van een zuivere toegewijde is daarom altijd vereist." (Srimad-Bhagavatam 3.1.17, Purport)

Indian Thali

Het belang van Prasadam

In Krishna-tempels wordt vegetarisch voedsel in een speciaal sacrament aan de Beeldgedaanten aangeboden, waarna het Prasadam wordt. Dit betekent de genade van de Heer. Het voedsel dat we eten nadat we het aan de Heer hebben aangeboden, wordt dus een hulpmiddel voor onze zuivering en spirituele ontwikkeling. Het zuivert ons hart en beschermt ons tegen het vervallen in illusie. Op deze manier absorbeert de eter de spirituele kracht van Heer Krishna en wordt hij gereinigd van zondige reacties door voedsel te eten dat eerst als offer aan God is aangeboden. Het Liefdesfeest op zondag in de Hare Krishna tempels is een gelegenheid waarop iedereen kan genieten van de weelde van Heer Krishna. Daarom nodigen we je uit om zo vaak als je wilt aanwezig te zijn en spirituele vooruitgang te boeken door simpelweg van Krishna Prasadam te genieten.

bottom of page