top of page

Prabhupada Boeken

Srila Prabhupada heeft vele Vedische geschriften vertaald van het Sanskriet naar het Engels. Hij heeft meer dan 80 delen spirituele literatuur geschreven en gepubliceerd en hij beschouwt dit als zijn belangrijkste bijdrage aan de samenleving als geheel. Hij wijdde de vroege ochtenduren aan zijn geliefde schrijfwerk. En in al zijn werken legde hij de "Bhaktivedanta Purports" uit met relevantie voor de hedendaagse tijd.

Srila Prabhupada's boeken zijn geprezen door zowel studenten als geleerden. Lees de recensies hieronder:

 

  • Bhagavad-gita zoals het is

 

"Geen werk in alle Indiase literatuur wordt meer geciteerd, omdat geen enkel werk meer geliefd is, in het Westen, dan de Bhagavad-gita. Vertaling van een dergelijk werk vereist niet alleen kennis van het Sanskriet, maar een innerlijke sympathie met het thema en een verbale kunstzinnigheid. Want het gedicht is een symfonie waarin God in alle dingen wordt gezien. De Swami bewijst studenten een echte dienst door het geliefde Indiase epos een nieuwe betekenis te geven. Hoe we er ook tegenaan kijken, we zouden allemaal dankbaar moeten zijn voor het werk dat tot dit verhelderende werk heeft geleid."

Dr. Geddes MacGregor, emeritus hoogleraar filosofie

Universiteit van Zuid-Californië

  • Srimad-Bhagavatam

"Het was mij een groot genoegen om onlangs het Srimad-Bhagavatam te lezen in de voortreffelijke editie geautoriseerd door A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada. Ik ben er zeker van dat dit monumentale werk de sublieme boodschap van het Bhagavatam ver zal brengen aan talloze westerlingen die anders deze kans zouden missen."

Dr. Alex Wayman, hoogleraar Sanskriet

Universiteit van Columbia

  • Andere belangrijke geschriften van Srila Prabhupada

"Sri A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada, de huidige spirituele meester van de beweging in disciplinaire opvolging, heeft de Engelstalige wereld een grote dienst bewezen door deze spirituele schat in het Engels beschikbaar te maken."

Dr. K. L. Seshagiri Rao, Professor Religieuze Studies

Universiteit van Virginia

Voor bestellingen van Nederlandse boeken kunt u contact opnemen met antw.tempel@outlook.com (in België) of www.harekrishna.nl. De volgende boeken zijn in het Nederlands verkrijgbaar:

Bhagavad Gita zoals het is

De Bhagavad-gita is de meest gelezen tekst over de wetenschap van God, en het is door grote denkers over de hele wereld altijd beschouwd als een zeer belangrijk filosofisch en literair werk. Deze 5000 jaar oude tekst bevat alles wat in andere heilige geschriften te vinden is, maar daarnaast vindt de lezer er dingen in die elders niet te vinden zijn. Dat is de bijzondere positie van de Bhagavad-gita. In de Bhagavad-gita zoals hij is, wordt de boodschap van deze tijdloze klassieker in al zijn volledigheid en zuiverheid gepresenteerd.

Tijdeloze-Eenvoud-large_edited.jpg
Tijdloze Eenvoud

His Divine Grace A. C. Bhaktivedanta Swami Prabhupāda Antwoorden op een Vragenlijst uit Bhavan's Journal 28 juni 1976.

en-sb1_Hpiu763.2e16d0ba_edited.jpg

Srimad Bhagavatam

Het Srimad Bhagavatam is de meest complete en gezaghebbende uiteenzetting van Vedische kennis, en omdat het alles omvat wat de tijdloze Indiase wijsheid te bieden heeft, is het een literaire en filosofische klassieker bij uitstek en wordt het daarom ook de "rijpe vrucht aan de boom van de Vedische literatuur". Het Srimad Bhagavatam vervult de dringende behoefte aan een juiste visie op hoe de mensheid kan worden verenigd tot een wereldwijde familie met een gemeenschappelijk doel. 12 delen, gebonden. 10.637 pagina's, 178 kleurenillustraties en foto's, verkrijgbaar als set. Het eerste deel is apart verkrijgbaar.

ned-ssr_large_edited.jpg

De wetenschap van zelfrealisatie

In De wetenschap van zelfrealisatie spreekt Srila Prabhupada met helderheid en kracht. Hij laat zien hoe belangrijk de wetenschap van zelfrealisatie werkelijk is voor onszelf en voor de wereld van vandaag.

Volmaakte-vragen-volmaakte-antwoorden_edited.jpg

Volmaakte Vragen, Volmaakte Antwoorden

Op zoek naar de waarheid reist een jongeman naar India, naar een afgelegen eiland tussen de rivieren Ganges en Jalangi in het heilige land Mayapur. In een kleine bamboehut ontmoet hij India's grootste leraar en heilige - een leraar die hem antwoorden kan geven op vragen die hem altijd hebben beziggehouden. Perfect Questions, Perfect Answers bestaat uit deze dialogen tussen Sri Srimad A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada en Bob Cohen, een vredesstichter in India.

Vedische-Kookkunst_edited.jpg

Vedisch Koken

Vedisch koken opent de deur naar de keuken van het oude India, waar vegetarisch koken al duizenden jaren een traditie is. Dit boek biedt u verbazingwekkende en heerlijke gerechten, die iedereen ervan zullen overtuigen dat eten zonder vlees niet alleen volledig bevredigend kan zijn, maar ook gevarieerder, voller, kleurrijker, gezonder en lekkerder.

bottom of page