top of page

Geschiedenis van ISKCON

International Society for Krishna Consciousness (ISKCON), in de volksmond in het Westen bekend als de Hare Krishna Beweging, werd in 1966 opgericht door Zijne Goddelijke A.C. Bhaktivedanta Srila Prabhupada. Srila Prabhupada staat in de disciplinaire successie van Sri Chaitanya Mahaprabhu, die bekend staat als de Gouden Avatar in dit Kali-tijdperk. Hij nam initiatie van Srila Bhaktisiddhanta Saraswati Thakur in het jaar 1933 en nam de orde van Sannyasa (Monnik) aan op 17 september 1959. Later, met het sterke verlangen om zijn Guru Maharaja te dienen, en diens persoonlijke instructies te vervullen reisde hij naar Boston in juli 1965.

 

Toen hij Amerika bereikte, ondervond Srila Prabhupada talloze moeilijkheden voordat hij succesvol was in zijn inspanningen. Echter, met zijn standvastige houding en immens geloof in de woorden van Krishna en zijn Guru Maharaja, werkte hij hardn om de boodschap van Heer Sri Chaitanya Mahaprabhu te verspreiden. En uiteindelijk registreerde hij ISKCON legaal als een spirituele organisatie die begon met slechts een groep toegewijden.

 

Vandaag de dag heeft ISKCON meer dan 650 tempels en centra, 110 vegetarische restaurants en een grote verscheidenheid aan gemeenschapsprojecten, waaronder boerderijgemeenschappen over de hele wereld. En mensen hebben de mantra overgenomen om een eenvoudig, vedisch leven te leiden dat ons dichter bij Krishna kan brengen, de Allerhoogste Persoonlijkheid van God.

bottom of page