top of page

31 Augustus 2021 - Srila Prabhupada's Verschijningsdag

Bijgewerkt op: 3 jun. 2023

Vasten tot 12 uurHeer Krishna daalt van tijd tot tijd af naar deze materiële wereld om ons te begeleiden en ons te helpen onze vergeten eeuwige liefdevolle relatie met Hem te realiseren en te ontdekken.

Soms stuurt Hij ook Zijn eigen intieme en dierbare metgezel om dit te doen! Zijne Goddelijke Genade A. C Bhaktivedanta Swami Srila Prabhupada was deze zeldzame en speciale medewerker, die de loop van de geschiedenis op vele manieren veranderde door de arme zielen van Kaliyuga het glorieuze proces van Bhakti te geven. Hij verscheen één dag na de verschijningsdag van zijn geliefde Heer Sri Krishna. Dit gebeurde in het jaar 1896 op de gunstige dag van Nandotsav, in Kolkata in het huis van Gaurmohan dey, en hij werd Abhay Charan Dey genoemd.

Hoe Srila Prabhupada dit Krishna-bewustzijn over de hele wereld verspreidde, zijn leven van voorbereiding, Sannyasa nemen, van het heilige Sri Vrindavana Dhama naar Amerika komen, op de leeftijd van 69 jaar..., alleen, met alleen zijn eigen vertaalde Srimad Bhagavatam als zijn bezit, en dan later het oprichten van de International Society of Krishna Consciousness, ISKCON, over de hele wereld onvermoeibaar en meelevend vele malen op hoge leeftijd, en al zijn andere verbazingwekkende activiteiten, kunnen alleen begrepen worden als zijn volledig en speciaal bekrachtigd zijn door Heer Sri Krishna! Er zijn talloze boeken over zijn verbazingwekkende daden geschreven, en er zullen er in de komende tijd nog veel over hem geschreven worden!

Hij liet ook zien hoe nederigheid, het bezit van een echte toegewijde, iets zeer zeldzaams is en de grootste kracht is.

Toen Srila Prabhupada door een verslaggever werd gevraagd, bent u de goeroe van iedereen, antwoordde hij, "Ik ben de dienaar van iedereen."

En toen een verslaggever in Londen vroeg: "Waarom bent u hier naartoe gekomen?", antwoordde hij: "Jullie hebben alles uit India gehaald, maar jullie zijn het meest waardevolle daar vergeten, en ik ben gekomen om jullie dat te brengen! Het meest waardevolle is de cultuur van India, Sanskriti, en de religie van India, en dat zal de hele wereld redden!"

Dit is een heel speciale dag voor alle ISKCON toegewijden wanneer ze Srila Prabhupada, de stichter-Acharya van ISKCON, met vreugde vereren op de verjaardag van zijn verschijning in deze wereld. Toegewijden eren hem door hardop oprechte waarderingen en eerbetuigingen voor te lezen over zijn diepgaande invloed in hun leven en bidden om zegeningen van hem.

Programma:

06:00 PM - 08:30 PM

- Verheerlijking van Srila Prabhupada door de toegewijden

- Offeren

- Goeroe Puja

- Pushpanjali

- Prasadam

4 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page