top of page

30 Augustus 2021 - Sri Krishna Janmashtami

Bijgewerkt op: 3 jun. 2023

Vasten tot 12 middernacht


We wensen jullie allemaal een gelukkige Sri Krishna Janmashtami viering!

De tempel zal open zijn voor darshan van 12 uur 's middags tot 12 uur 's nachts.


Wanneer de Allerhoogste Persoonlijkheid van God naar deze aarde komt, doet Hij dat uit barmhartigheid voor ons allemaal, die onze echte schat zijn vergeten: onze liefdevolle relatie met Hem. Wereldwijd doen toegewijden geen moeite om de Heer een koninklijke ontvangst te geven op zijn verschijningsdag, door hem met warme oprechte gevoelens te verwelkomen en hem allerlei offers te brengen: prachtige ceremonies, versieringen, heerlijke voedselbereidingen, geschenken en veel gezang en dans.

Zelfs als iemand echt niet in staat is om persoonlijk de tempel te bezoeken, dan kan dit volgens de Nectar van Devotie in de geest worden aangeboden, wanneer men geen middelen heeft om fysiek dergelijke pracht en praal aan te bieden. Dit is een krachtige spirituele praktijk die wordt aanbevolen aan zelfs de priesters die dergelijke festiviteiten fysiek uitvoeren.

Om tegemoet te komen aan degenen die niet persoonlijk op bezoek kunnen komen, hebben veel tempels over de hele wereld tegenwoordig webcams, zodat ze getuige kunnen zijn van de festiviteiten die aan de Beeldgedaanten worden aangeboden, vaak zelfs via livestream.=

Krishna Janmashtami is een gelegenheid om onze herinnering aan de Heer en onze permanente positie te intensiveren: die van de dienaar van Krishna. We kunnen ons zelfs iets meer dan gewoonlijk deel voelen uitmaken van Krishna's vriendenkring. Wanneer Gopa Kumar thuiskomt in de spirituele wereld, na lange omzwervingen in de materiële wereld, is Krishna zo dolgelukkig dat hij het bewustzijn verliest en dan Zijn dierbare vriend langdurig omhelst, keer op keer zwijmelend en overmand door emotie.

Op zulke speciale dagen als Janmashtami vangen we soms een glimp op van wat ware liefde is. Laten we deze gelegenheid ten volle benutten om Krishna met heel ons hart te verheerlijken, over Hem en Zijn verschijning te horen en na te denken over wat we gehoord hebben. Dit zal de kloof dichten die in de loop van vele levens is ontstaan. We zullen dan naar huis terugkeren, terug naar God!

Programma:

18.00 tot 12.00 uur:

- Bhajans

- Kirtans

- Krishna Katha

- Bhoga offeren aan de Heer

- Zwaaien met Gopal (Jhulan Yatra)

- Gevolgd door Artika en het nemen van Prasadam

2 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page